Brolo Campofiorin IGT MASI Agricola Vino ORO, obj. 0,75L. Alk. 13% obj.

Dostupnosť :
Na sklade
Výrobca:
Masi Agricola
--
--
Alkohol:
14% obj.

MASI - Brolo Campofiorin ORO -  Pojem “Brolo” (čo zodpovedá vo Francúzskom jazyku “clos”) sa vzťahuje na vinice obklopené kamenným múrom. Brolo di Campofiorin vinohrady sú umiestnené na Valgatara di Marano (v srdci Valpolicella Classico).

Použité odrody 20% Rondinella 80% Corvina. Tak ako aj Campofiorin, sa Brolo vyrába pomocou dvojitej fermentácie. Celý proces obohacuje vína o alkohol, farbu a taníny, ako aj na iné a komplexnejšie vône a príchute. Víno zreje 24 mesiacov v dubových sudoch z toho 70% v allierských a 30% v slavónskych sudoch. Potom víno dozrieva minimálne 4 mesia- ce vo fľaši. Hlboká tmavo-červená farba na okraji s príznakmi mladosti.

Veľmi bohatá voňa zrelého ovocia, najmä slivky a čerešne so škoricou na klinčekmi. Mäkké na podnebí ale veľmi elegantné v tele, s príjemnou kyselinkou, v závere šťavnaté s nevtieravými tanínmi. Potenciál dozrievania až 20 rokov. Odporúčame kombinovať s cestovinami s hríbovými omáčkami a ku grilovaným červeným mäsám. Teplota pri servírovaní 18°C.

23,90 €

Zdieľať produkt

Popis produktu

MASI - Brolo Campofiorin ORO -  Pojem “Brolo” (čo zodpovedá vo Francúzskom jazyku “clos”) sa vzťahuje na vinice obklopené kamenným múrom. Brolo di Campofiorin vinohrady sú umiestnené na Valgatara di Marano (v srdci Valpolicella Classico).

Použité odrody 20% Rondinella 80% Corvina. Tak ako aj Campofiorin, sa Brolo vyrába pomocou dvojitej fermentácie. Celý proces obohacuje vína o alkohol, farbu a taníny, ako aj na iné a komplexnejšie vône a príchute. Víno zreje 24 mesiacov v dubových sudoch z toho 70% v allierských a 30% v slavónskych sudoch. Potom víno dozrieva minimálne 4 mesia- ce vo fľaši. Hlboká tmavo-červená farba na okraji s príznakmi mladosti.

Veľmi bohatá voňa zrelého ovocia, najmä slivky a čerešne so škoricou na klinčekmi. Mäkké na podnebí ale veľmi elegantné v tele, s príjemnou kyselinkou, v závere šťavnaté s nevtieravými tanínmi. Potenciál dozrievania až 20 rokov. Odporúčame kombinovať s cestovinami s hríbovými omáčkami a ku grilovaným červeným mäsám. Teplota pri servírovaní 18°C.




Výrobca: Masi Agricola