Karpatská perla - druhé naj zahraničné vinárstvo Prague Wine Trophy 2015

04.11.2015 04:36 Novinky,

V 4. kole medzinárodnej súťaže Prague Wine Trophy získalo ľadové víno Veltlínske zelené 2011 neuveriteľných 93 bodov.

www.vinopredaj.sk | Deli & Wine -  IN MEDIO , Hradská 78/B , 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | info@obchodsvinom.sk

Ako najvyššie hodnotené víno celej kategórie prírodne sladkých vín bolo ocenené titulom Prague Wine Champion. Zlaté medaily priniesli v kategórii Veltlínske zelené oba ročníky 2013 a 2014 – VARIETO Veltlínske zelené 2013 a VARIETO Veltlínske zelené 2014.

Medzi slovenskými vlašákmi vybojoval zlato Rizling vlašský 2014 z novej kolekcie vín KARPATSKÁ PERLA. Striebornou medailou bolo v kategórii červených jednoodrodových vín ocenené VARIETO Alibernet 2011. KARPATSKÁ PERLA sa po všetkých štyroch kolách deviateho ročníka súťaže stala druhým najúspešnejším zahraničným vinárstvom. Na prvom mieste sa umiestnilo vinárstvo z Californie, Francis Ford Coppola Winery. Tretie miesto obsadilo Vina Errazuriz z Chile. Keďže Karpatská perla mala v roku 2015 priemer troch najlepších vín až 90,67 boda, dostala sa medzi najlepšie päťhviezdičkové vinárstva.

V poslednom kole súťažili vína v kategóriách Sauvignon, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Merlot, Sangiovese, prírodne sladké vína, červené jednoodrodové vína iných odrôd ako v doterajších kategóriách a Champagne. Prague Wine Trophy organizuje časopis Víno Revue. Pozostáva zo štyroch kôl, ktoré sú rozdelené do kategórii podľa odrôd.

Vína sú v súťaži hodnotené porovnávacou metódou. Hodnotitelia majú pri nej nielen viac času na porovnávanie vzoriek, ale môžu sa k vínam aj opakovane vrátiť, nemusia vsádzať pri hodnotení iba na prvý dojem. Okrem toho si členovia komisie majú možnosť porovnať svoje výsledky a povedať si svoj názor na hodnotené vína. Ocenené vína bude možné ochutnať na Galadegustácii medailových vín Prague Wine Trophy 22. januára 2016 v Jalta Boutique hoteli v Prahe.