Mladé slovenské vína ročníka 2015, ochutnajte ich u nás ...

Mladé slovenské vína ročníka 2015, ochutnajte ich u nás ...

03.11.2015 15:11 Novinky,

Vinári, ale aj vinárski nadšenci sa vždy tešia na prvý novembrový pondelok. Sú zvedaví,  aké nové chute a tajomstvá im prináša aktuálny ročník.

Mladé vína 2015 si môžete objednať alebo kúpiť aj vo Vinotéka & Deli | Hradská 78/b, Bratislava 2 | tel: 02 4552 3547 | www.vinopredaj.sk | info@obchodsvinom.sk

Mladé vína majú špecifické čaro a osobitosť, ukrývajú v sebe totiž ľahkosť,  sviežosť a jemnú ovocnosť. Od 2. novembra ponúkame tradične overené odrody – Irsai Oliver, Veltlínske zelené skoré, Bouvierovo hrozno, Merló, Svätovavrinecké a Modrý Portugal.

Irsai Oliver - mladosť prezrádza jemná, bielo - žltastá farba.  Víno má výraznú muškátovo korenistú vôňu. Chuť je ľahká, ovocná s pomerne mohutnou štruktúrou a korenistou dochuťou.

Veltlínske červené skoré - vyznačuje sa ľahkou, bledožltou farbou. Buket je príjemnou zmesou kvetinových tónov, jabĺk a egrešov. Chuť je  svieža s dlhoznejúcou jemnou  kyselinkou.

Bouvierovo hrozno - kríženec odrôd Burgundského bieleho so Silvánskym zeleným. Reduktívna ovocná vôňa a ľahká, svieža chuť príznačná pre panenskú úrodu hrozna.

Svätovavrinecké - ružové víno - má nádhernú svetlo ružovú farbu pripomínajúcu bledo sfarbené pivonky. Pre víno je špecifický príjemný ovocný buket zrelých, záhradných jahôd a malín, ktoré sa objavujú aj v sviežej chuti vína.

Merló - ružové víno - sýta ružová farba s červeným odleskom. Víno má intenzívnu čerešňovú arómu, ktorá ovláda aj sviežu chuť.

Modrý Portugal - v pohári má čarovný rubínový odtieň s fialovou iskrou. Víno je ľahké, ovocné a dobre štruktúrované. Buket sa prelína v slivkovo čerešňových  tónoch so štipkou horkej čokolády. Chuť je svieža so záverom jemných trieslovín.

foto: vinotop