Vinárstvo Karpatská perla v Amerike ...

Vinárstvo Karpatská perla v Amerike ...

10.09.2015 15:27 Novinky,

Tento rok sa podarilo vyviezť po prvý krát vína z Karpatskej perly do Ameriky. Záujem o ne prejavili distribútori z Napa Valley v Californii. Tí osobne navštívili vinárstvo a pre svoju firmu Robert Arnold Selections vybrali vína JAGNET Müller Thurgau 2013, VARIETO Veltlínske zelené 2013, VARIETO Pinot Gris 2013 a VARIETO Rizling rýnsky 2013.

Vinotéka, IN MEDIO Hradská 78/B , 821 07 Bratislava 821 07 , tel: 02 4552 3547, www.vinopredaj.sk | info@obchodsvinom.sk

Tešíme sa z tohto úspechu o to viac, že hneď po prvej prezentácii v Calistoge sa naše vína stretli s veľkým ohlasom. Dostali sa na vínnu kartu do jednej z najlepších reštaurácii v californskom meste Calistoga. Distribútorská spoločnosť Robert Arnold Selections patrí bývalému vinárovi z Napa Valley, Robertovi Pecotovi. Kvôli svojim východoeurópskym koreňom má v záujme Robert Pecota presadiť v Californii vína z východnej Európy. Slovenské vína sú v Californii zatiaľ veľkou neznámou, tak ako samotné Slovensko.

Vo vinárskej oblasti ako je Napa Valley budú naše vína vystavené veľkej konkurencii vín nielen z Californie, aj z celého sveta. Ale vďaka vysokej úrovni gastronómie môžu hlavne naše biele vína preraziť v top reštauráciách. Dúfame, že sa budú naše vína za veľkou mlákou páčiť a budú šíriť dobré meno slovenských vín.

zdroj a foto: Karpatská perla