Národný salón vín Slovenskej republiky 2015 výsledky

Národný salón vín Slovenskej republiky 2015 výsledky

25.06.2015 20:13 Novinky,

Národný salón vín Slovenskej republiky 2015 sa radí medzi najprestížnejšie súťaže vín vyrobených v Slovenskej republike.

www.vinopredaj.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, info@obchodsvinom.sk

Systém hodnotenia vín je viastupňový a začína sa nominačnými súťažami Národného salónu vín ktoré ústia do finálovej súťaže. Organizátor a odborný garant súťaže je Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku. Kolekcia Národného salónu vín Slovenskej republiky je reprezentatívnym výberom najlepších slovenských vín.

Každý rok 100 vín s najvyšším hodnotením dostane oprávnenie používať označenie Národný salón vín Slovenskej republiky 2015. Vína sú celoročne umiestnené v pivniciach Apponyiho paláca v Bratislave.

Najviac ocenení až 10 v tohtoročnom salóne vín 2015 získali Vinárstva MAVÍN  - Martin Pomfy a GOLGUZ. 7 medailí si odniesli vinárstva VINKOR, CHATEAU TOPOĽČIANKY, Mrva & Stanko, so 6 - timi vínami v Salóne vín SR sa môžu pochváliť VÍNO MATYŠÁK a Villa Víno Rača.

V Salóne vín SR 2015 sa umiestnili aj vinárstva: Karpatská Pela , Pavelka a Syn , Michal Sadloň, HR Winery , Tokaj & Co. , J & J Ostrožovič , Chowaniec & Krajčírovič , Juraj Zápražný, VINS Winery, Vinidi, Dubovský a Grančič, Sanvin , Víno Nitra, Malokarpatská vinohradnícka spoločnosť, Víno Kmeťo, Víno Klimko, Vinárstvo Ratuzsky, Repa Winery, Movino, Hubert, Chateau Viničky, Vinárstvo Berta, PD Mojmírovce a Pivnica Palik.

zdroj: Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku
ilustračné foto: archív