Vinárstvo Mrva & Stanko s dvoma šampiónmi na súťaži Víno TIRNAVIA 2015

Vinárstvo Mrva & Stanko s dvoma šampiónmi na súťaži Víno TIRNAVIA 2015

20.04.2015 22:01 Novinky,

Víno Tirnavia dlhodobo patrí k najprestížnejším slovenským vinárskym súťažiam, viacero vinárov ju označuje za najlepšiu. Hodnotenie vín prebieha počas dvoch dní a členmi komisií sú tí najlepší slovenskí, ale aj zahraniční degustátori.

www.vinopredaj.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, info@obchodsvinom.sk

Samozrejmosťou je zoradenie vín podľa analytických parametrov, vína sú hodnotené pri rovnakej teplote počas celého hodnotenia, striktné dodržiavanie anonymity vzoriek, náhodná analytická kontrola vín, či možnosť rozhodnúť sa pre dekantovanie vína.

Hodnotenie súťaže prebieha v sále Mariannum, Arcibiskupského úradu v Trnave. Tento priestor je akoby stvorený na hodnotenie vín. Veľa svetla, čerstvý vzduch a celková vzdušnosť priestoru, spolu s exkluzivitou barokovej budovy zo 17. storočia vytvárajú atmosféru, v ktorej je hodnotenie skutočným zážitkom.

Výstava pre nás bola veľkým úspechom, keď dve z našich vín sa stali šampiónmi a teda aj najlepšími vínami vo svojej kategórii. Frankovka modrá rosé, ročník 2014 sa stala šampiónom kategórie ružových polosuchých a polosladkých vín a so sektom Grand Cuvée brut z ročníka 2011 sme obhájili minuloročné víťazstvo v kategórii šumivých vín.

K dvom šampiónom sa ešte pridala jedna zlatá medaila za Cuvée Cabernet Sauvignon / Frankovka modrá / Merlot z ročníka 2012 a 5 strieborných medailí.

zdroj a foto: Mrva Stanko