Syrah z vinárstva MONTES dostal významné hodnotenie od Wine Spectatora

Syrah z vinárstva MONTES dostal významné hodnotenie od Wine Spectatora

15.04.2015 21:41 Novinky,

So skvelou správou prichádza aj na Slovensku populárne čílske vinárstvo MONTES. Montes Alpha Syrah ročníka 2012 získal v hodnotení časopisu Wine Spectator 92 bodov.

Produkty vinárstva MONTES nakúpite aj v našej predajni alebo na e-shope http://www.vinopredaj.sk/montes-vino-chile | Vinotéka IN MEDIO Bratislava , Hradská 78/B , 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547 info@obchodsvinom.sk

O vinárstve Montes :

Prvé aktivity vinárstva Montes sa datujú do roku 1987. Dvaja idealisti s ohromným entuziazmom, Aurelio Montes a Douglas Murray, obaja s dlhoročnými skúsenosťami vo vinárstve, zrealizovali svoj veľký sen o výrobe vín špičkovej kvality, ktoré dovtedy nemali v Čile obdobu. Montes Alfa Cabernet Sauvingnon 1987 sa stal vôbec prvým čílskym vínom prémiovej kvality. V roku 1988 sa pridali ďalší dvaja partneri – Alfredo Vidaurre a Pedro Grand a úspešná sága, pôvodne pod názvom Discover Wine Ltd., sa začala. Dnes je Viňa Montes známe vo viac ako 100 krajinách sveta.

Dôkazom profesionality sú aj medzinárodné ocenenia vín a napríklad aj titul Najlepšie vinárstvo Nového sveta 2002 od časopisu Wine Enthusiast, ktoré Montes získal ako prvé čílske vinárstvo vôbec. Od začiatku vyrába Montes vína z hrozna z vlastných viníc, ktoré má vo väčšine najlepších vinárskych oblastí Chile– Casablanca, Curico, Colchagua, Lleyda.


V Čile sú pre pestovanie viniča ideálne podmienky. Absolútny dôraz sa kladie na kvalitu, citlivá ručná práca a sofistikované moderné postupy sa zákonite prejavujú vo vysokej a spoľahlivej kvalite vín.