BAROLO 2010 z vinárstva PIO CESARE získalo 90 bodov od Decanteru

BAROLO 2010 z vinárstva PIO CESARE získalo 90 bodov od Decanteru

03.04.2015 18:50 Novinky,

Decanter v týchto dňoch zverejnil výsledky panelovej degustácie talianskych vín BAROLO ročníka 2010. V silnej konkurencii s 90+ bodmi obsálo výnimočné BAROLO z vinárstva PIO CESARE.

Vína z talianskeho vinárstva PIO CESARE nakúpite v našej predajni alebo na e-shope www.vinopredaj.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, info@obchodsvinom.sk

Víno vás prekvapí žiarivou vôňou a chuťou červených čerešní, Oolong čaju, mäty s jemnýmnáznakom typických barikových tónov. Zrelé a plné víno s množstvom šťavnatých ovocných príchutí. Má veľké telo a jeho záver je dlhý a inetzívny.

Obsah alkoholu je 14,5 % obj. Fľašová zrelosť tohto BAROLA sa odhaduje od 2018 až do 2035, teda na úctihodných 17 rokov.

o vinárstve PIO CESARE:

Vinárstvo Pio Cesare bolo založené v roku 1881 Cesare Pio. Patril medzi priekopníkov a prvých producentov vína, ktorí uverili kvalite a potenciálu Barola, Barbaresca, Barbera a iných špičkových vín z Piemontu. Rodina Pio už po 5 generácií produkuje víno v prastarých pivniciach nachádzajúcich sa v srdci mesta Alba. História múrov týchto pivníc siaha až do čias Rímskej ríše do roku 50 p.n.l.

Rodine patrí viac ako 50 hektárov viníc v najlepších a najrenomovanejších polohách oblasti Barolo, Barbaresco a mnohých ďalších oblastiach Piemontu. Celá produkcia orientovaná na najvyššiu možnú kvalitu spolu s rešpektom ku tradíciám, umožnili Pio Cesare dosiahnuť neotrasiteľnú pozíciu medzi producentmi z Piemontu.

Vína z tohto vinárstva sa nachádzajú v špičkových hoteloch a reštauráciách po celom svete a taktiež medzi milovníkmi a zberateľmi, ktorými sú výnimočne cenené a vyhľadávané.

zdroj: Pio Cesare | Decanter 2015