Oslávte Svetový deň MALBEC-u | Malbec World Day | 17. apríl 2016 aj vo vinotéke IN MEDIO Bratislava

Oslávte Svetový deň MALBEC-u | Malbec World Day | 17. apríl 2016 aj vo vinotéke IN MEDIO Bratislava

15.03.2016 16:20 Novinky,

17. apríla sa každoročne oslavuje Svetový deň Malbecu - „Malbec World Day“.  Po prvý krát sa oslavu rozhodla usporiadať v roku 2011 Asociácia argentínskych vinárov  - Wines of Argentina, na počesť najslávnejšej odrody tejto krajiny - Malbecu.

Vína odrody MALBEC si môžete objednať na e-shope www.vinopredaj.sk | alebo kúpiť v predajni Wine & Deli IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, info@vinopredaj.sk

Argentína je najväčším producentom odrody Malbec na svete a práve preto sa Malbec stal národnou odrodou, ktorá sa pestuje prakticky vo všetkých vinárskych oblastiach krajiny.

V Argentíne si Malbec našiel výborné klimatické a pôdne podmienky a aj preto sa stal obľúbenou a prémiovou odrodou.

17. apríl je teda na celom svete sviatkom spojeným s touto odrodou. Osláviť ho môžete aj vy, samozrejeme s Malbecom.

MALBEC:

Malbec je uznávanou odrodou na celom svete, je to réva, ktorá bola známa už v časoch rímskej ríše. Ako jedna zo šiestich odrôd je uznaná na výrobu červených cuvée vín v známom francúzskom Bordeaux. Odroda Malbec je známa aj pod menami Cot de Bordeaux , Cahors ,Auxerrois, Cot. Predpokladá sa , že pôvodne pochádza z oblasti Cahors, ktorá sa nachádza na juhozápade Francúzska

Malbec svojou príťažlivou purpurovou farbou, nízkymi kyselinkami , prekrásnymi tanínmi, ktoré tvoria spolu náderné telo vhodne dopĺňajú napríklad steaky, ktoré sú doménou Argentíny.