Ochutnajte u nás vynikajúce svetové kávy. Bolivia Bio - Fairtrade 100 % Arabica

Ochutnajte u nás vynikajúce svetové kávy. Bolivia Bio - Fairtrade 100 % Arabica

08.01.2016 00:25 Novinky,

Prídite k nám a ochutnajte plantážne kávy z celého sveta. Každý týždeň iná káva, vždy čerstvo pražená so zaujímavými a jedinečnými chuťami a vôňami.

Deli & Wine & Coffee | IN MEDIO | Hradská 78/B, Bratislava | tel: 02 4552 3547 |info@vinopredaj.sk | www.vinopredaj.sk

Aktuálne máme v ponuke : Bolivia Bio-Fairtrade 100 % Arabica, vysokohorká káva, silná

Káva má plnú a bohatú chuť bez príznakov kyslosti, s dochuťou horkej čokolády.

V Bolívii bolo zvykom pestovať kávu na vidieckych farmách ako ozdobné živé ploty. Až v 50 rokoch 20 storočia sa v Bolívii začali cieľavedome venovať produkcii kávy.

Táto bio káva sa pestuje vo vysokých nadmorských výškach, je ručne zbieraná a až umyté a vysušené zrná arabiky sa vyvážajú. Káva má plnú bohatú chuť bez kyslosti so sklonom k horkosti.

o káve ktorú predávame :

Praženie Full City Roast , je praženie pri teplote 235 °C 15-20 minút. Pri dosiahnutí vrcholu praženia sa na povrch kávy začne vylučovať oleje tkz. /potenie kávy/. Pri tomto pražení má káva jedinečnú plnú chuť s elegantnou kyslosťou.

Pri pražení káva stratí až 20% svojej hmotnosti. Čerstvosť a čas: Priorita je kvalita a čerstvosť úrody, káva sa nakupuje na burze káv. Pred kúpou sa testuje a ochutnáva. Káva sa predáva výhradne len čerstvá.

Kofeín:

V tomto čase kofeín zažíva skutočnú renesanciu. Kofeín nepomáha len proti únave a narušení koncentrácie.

Podľa najnovších vedeckých poznatkov kofeín povzbudzuje rast mozgových buniek a týmto spôsobom zvyšuje výkon pamäti. Kofeín stupňuje uvolňovanie mastných kyselín, takto sa do teľa dostáva dodatočná energia.