Nákupný košík

VirtueMart
Váš košík je prázdny

Nachádzate sa tu: Domov | Blog o víne

Novinky

Vinárstvo Mrva & Stanko získalo zlatú medailu na súťaži SAKURA Awards 2017

 Email  Tlač  PDF

Mrva Stanko Sakura AwardsUž po štvrtý krát sa konala v Japonskom Tokiu medzinárodný výstava vín SAKURA Japan Women’s Wine Awards na ktorej hodnotia vína výhradne dámy pod vedením skúsenej japonskej somelierky Yumi Tanabe. Súťaž prebiehala v dňoch od 28. januára do 1. februára 2017.

Na štvrtom ročníku sa zúčastnilo rekordných 4212 vzoriek z 37 krajín celého sveta. Tramín červený, ročník 2015 z Čachtíc získal veľkú zlatú medailuDouble Gold.

Vínam ktorým sa podarilo získať veľkú zlatú medailu, budú ďalej bojovať o najvyššie ocenenie výstavy – Diamond Trophy. Ocenenie získa 30 najlepších vín a výsledky budú vyhlásené 7. marca na ceremónii FOODEX 2017.

Držte palce slovenským vínam.

Aktualizované ( Utorok, 14 Február 2017 18:51 )
 

Ochutnávka vín Mavín - Martin Pomfy | IN MEDIO Bratislava | štvrtok 16. 2. 2017

 Email  Tlač  PDF

ochutnávka - degustácia MAVÍN Martin PomfyPozývame Vás na degustačný večer vinárstva MAVÍN-Martin Pomfy

Štvrtok | 16.2.2017 | 18:00 | IN MEDIO Wine & Deli | Hradská 78/B | Bratislava

Ochutnajte výnimočné vína Martina Pomfyho. Zarezervujte si miesto ešte dnes na tel: 02 4552 3547 .

Rezervácie: Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript | www.inmedio.sk
Vstupné 15,90 € s DPH zahŕňa vzorky vín a malé občerstvenie.
Počet miest je obmedzený
dess code: casual

Aktualizované ( Pondelok, 06 Február 2017 14:48 )
 

Poznáme najlepšie vína Čiech a Moravy - Salón Vín České Republiky 2017

 Email  Tlač  PDF

SALON VINSalon vín České republiky predstavuje sto najlepších moravských a českých vín pre rok 2017. Tieto vína uspeli v konkurencii 2020 moravských a českých vín od 157 vinárov a vinárskych firem. Nejlepšia stovka ocenená Zlatou medailou Salonu vín bude od 4. februára 2017 do polovice decembra prezentovaná tradične v rovnomennej degustačnej expozícii v historickej pivnici valtického zámku.

Nejvyššie ocenenie medzi bielymi suchými a polosuchými vínami bylo udelené vínu Ryzlink vlašský 2015, pozdní sběr, řady Collection 1508 Reservé zo Zámeckého vinárstva Bzenec. Víno sa zároveň stalo absolutnym Šampiónom tohtoročného ročníku Salonu vín ČR.

Okrem absolutneho Šampióna a nejlepšej stovky vín rozhodli porotci aj o víťazoch jednotlivých kategórií:

V kategórii červených suchých a polosuchých vín uspelo Rulandské modré barrique 2013, výběr z hroznů z vinárstva Štěpán Maňák.

V kategórii bielych polosladkých vín porota najvyššie hodnotila Ryzlink vlašský botrytický sběr 2015, výběr z hroznů zo spoločnosti Kamil Prokeš s.r.o.

V kategórii ružových vín a klaretov uspel Cabernet Sauvignon rosé 2015, pozdní sběr z vinárstva Víno Botur – Ing. Luděk Botur.

Ako najlepší v kategórii bielych sladkých vín porota ocenila Veltlínské zelené 2013, výběr z cibéb zo Střední vinařské školy Valtice.

V kategórii akostních šumivých vín si nejvyššie ocenenie zasloúžilo víno Chateau Bzenec brut 2013, akostné šumivé víno ze společnosti BOHEMIA SEKT s.r.o.

Cenu za nejlepšiu kolekci vín si rovnako ako v minulom roku odnesla spoločnosť VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s.

Kompletné výsledky nájete vo formáte xlsx na LINK-u

zdroj a foto: Salon vin ČR

Aktualizované ( Utorok, 24 Január 2017 18:19 )
 

12 svetových káv, ktoré u nás musíte ochutnať v roku 2017

 Email  Tlač  PDF

kava coffee inmedio bratislavaKáva sa spája s pohodou, relaxom či povzbudením. Tak tomu je už po stáročia, tak prečo nezačať s ochutnávaním jednotlivých druhov svetových káv. Každý mesiac môžete zažiť rozmanité vône a chute kávy z inej časti sveta. Vyberte si u nás kávu a začnite s degustáciou už dnes.

BOLÍVIA, bio fairtrade
V Bolívii bolo zvykom pestovať kávu na vidieckych farmách ako ozdobné živé ploty. Až v 50 rokoch 20 storočia sa v Bolívii začali cieľavedome venovať produkcii kávy. Táto bio káva sa pestuje vo vysokých nadmorských výškach, je ručne zbieraná a až umyté a vysušené zrná Arabiky sa vyvážajú. Káva má plnú bohatú chuť bez kyslosti so sklonom k horkosti.

ETIÓPIA Crown, bio fairtrade
Na začiatku pestovania kávy bola Etiópia. Meno káva je odvodené od etiópskej provincie Kaffa. Ešte dnes tam mnohé kávovníky rastú divoko. Vysokohorská provincia Sidamo (1950 m nad morom ) je posiata malými poľnohospodármi, ktorí pestujú len odrodu Arabica. Rovnako ako vo všetkých krajinách kávy, aj Etiópia ponúka rôzne úrovne kvality. Káva pochádza z ekologického poľnohospodárstva, má veľké telo s korenistou až vínovou dochuťou.

MEXIKO HG Onyx, bio fairtrade
Mexiko je ôsmy najväčší producent kávy na svete, pestuje hlavne odrodu Arabica Typica a Catuai a to prevažne na juhu krajiny. Väčšinu kávy dodávajú malí roľníci, Veľké plantáže sú tu zriedkavosťou. Táto káva pochádza z ekologického pestovania s certifikátom Fairtrade z oblastl Chiapas v oblasti Soconusco. Proces spracovania - káva sa po vypratí prírodne suší na slnku. Táto káva má stredne plnú chuť horkej čokolády , s príjemnou karamelovou dochuťou.

COLUMBIA Supremo
Najväčši svetový výrobca akostnej kávy - hodvábnej a aromatickej, silnej a s neporovnateľnej chuti. Oblasti, v ktorých sa káva pestuje, sa rozprestierajú medzi výbežkami Ánd, kde je mierne a vlhké podnebie. Columbia Supremo má väčšie zrná, je aromatická, ovocná, ľahko oriešková a má dobrú chuťovú plnosť. Je to jedna z najlepšie vyvážených káv a zároveň káva, ktorú možno piť v akomkoľvek dennom čase.

INDIA Monsoned, Malabar
Väčšina kávy v Indii sa pestuje na plantážach v nadmorskej výške 600 až 1800 metrov. Najkvalitnejšie druhy sa z krajiny vyvážajú, kým ostatná káva na stále stúpajúcu domácu spotrebu sa dováža. V Indii bol zavedený postup zvaný monsooning. Káva India Malabar má mäkkú plnú chuť, bez kyslosti a výraznú arómu.

BRAZÍLIA Santos
Káva z najdôležitejšej pestovateľskej krajiny sveta. Brazília sa právom nazýva gigant, či kráľ kávového trhu. V Brazílii rastú neuveriteľné 4 milióny kávovníkov. Táto kvalitná káva sa pestuje v oblasti Sul de Minas. Káva má zvyčajne nízku kyslosť, je charakteristicky mäkká, jemne horká s elegantným čokoládovýrn záverom. Zber kávy tu prebieha každý rok od mája do júla.

KUBA Torquino
Bolo by prekvapujúce, keby Kuba k svojim jemným cigarám neprodukovala aj vynikajúcu kávu. Najlepšou kubánskou kávou je Turquino alebo Turquino Extra, pričom týmto označením sa rozumie skôr stupeň kvality ako oblasť. Silné guľaté telo, chuť kakaa a perníku s intenzívnym chuťovým záverom. Perfektná káva, ktorá sa hodí aj k rumom a cigarám.

GUATEMALA Antiqua
Vysoká poIoha a sopečná pôda robia perfektné podmienky pre rastúcu kvalitu kávy. V dažďových pralesoch Guatemaly rastie mimoriadne jemná vysokohorská Arabica. Guatemala Antigua je slávna na celom svete pre svolu plnosť, bohatosť a výraznú chuť, so záverom horkej čokolády. Káva sa zberá v decembri.

SANTO DOMINGO Barahona
Káva Santo Domingo z regiónu Barahona ( Dominikánska republika ) rastie na tienistých plantážach mýtického ostrova Hispaniola. Tieto kávovníkové plantáže patria k najstarším plantážam Nového Sveta. Je klasifikovaná ako Triple ( AAA-skratka pre vysokú kvalitu kávy ). Káva sa pestuje v tropickom ekosystéme s vysokým indexom biodiverzity. Káva je krémová s pozoruhodným telom a takmer nepostrehnuteľnou kyslosťou s náznakom praženého obilia a tabaku.

HONDURAS MARCALA
Oblasť Marcala sa nachádza v juhozápadnej časti Hondurasu. Táto časť krajiny je známa hlavne pre svoju výnimočnú kávu, ktorá prekročila svoju povesť na medzinárodnom trhu z kávou. V oblasti sa nachádzajú registrované kávové plantáže z roku 1937. Táto káva je z ekologického pestovania s certifikátom Fairtrade. Káva má veľmi bohatú chuť čokolády a čerešní s elegantným smotanovým záverom.

PERU
V oblasti Chanchamayo v centrálnej časti Peru sa vypestuje až 40% celkovej produkcie kávy. Káva sa pestuje na malých farmách o rozlohe asi dva hektáre, ktoré produkujú približne 1500 Kg ročne. Táto káva sa pestuje vo vysokých nadmorských výškach, aby pomalšie zrela a získala komplexnejšiu chuť. Naša káva pochádza z ekologického poľnohospodárstva s certifikátom Fairtrade.  Chuť stredne silná, jemne oriešková v závere náznak horkej čokolády.

SUMATRA MANHELDING
Sumatra, druhý najväčší ostrov a centrum Indonézie. Káva zo Sumatry sa veľmi podobá na kávu z Jávy. Káva Mandheling sa pokladá za Arabicu s najvyššou plnosťou na svete. Káva pochádza z ekologického pestovania a s certifikátom Fairtrade.


Aktualizované ( Piatok, 06 Január 2017 17:32 )
 

Ochutnajte novinku z vinárstva Pereg Višňové ovocné víno.

 Email  Tlač  PDF

višňové víno peregVinárstvo  Pereg pripravilo v limitovanej edícii višňové víno. Ochutnajte "ovocie v pohári".

Víno je tmavo-rubínovej farby s terakotovým okrajom. Vôňa je výrazne višňová, v ktorej sa postupne otvárajú tóny horkej čokolády a čerstvo praženej kávy.

Chuť je nádherne štrukturovaná a plná, vďaka kyselinke príjemne šteklivá, no zároveň noblesná zásluhou zvyškového cukru, ktorý ju elegentne zaguľacuje.

Záver jedlhý a hladký, na podnebí jemný, navodzuje chuť višní v čokoláde s nádychom čerstvo praženej kávy

zdroj a foto: Pereg

http://www.inmedio.sk/cervene-vina/pereg-vinarstvo/visnove-2016-ovocne-vino-pereg

Aktualizované ( Utorok, 13 December 2016 17:32 )
 
Strana 1 z 143

Náš tip:


Výrobca: LEITZ Weingut Rheingau
Ročník: 2012
Oblasť: Rheingau
Krajina: Nemecko
Objem: 0.75 L
€12.50



Výrobca: Lahofer vinárstvo
Ročník: 2012
Oblasť: Znojemská
Krajina: Česko
Objem: 0.75 L
€9.86



Výrobca: Dufouleur Pere & Fils
Ročník: 2009
Oblasť: Burgundsko
Krajina: Francúzsko
Objem: 0,75 L
€13.40


Kategórie

Prihlásenie






Zabudnuté heslo?
Zabudli ste svoje prihlasovacie meno?
Nemáte ešte účet? Registrácia

Staňte sa našim fanúšikom

Výrobcovia




Anketa

Poznáte vinárstvo Montes ?